Εγκύκλιοι

Υπουργείο Εργασίας: Εγκύκλιος για τον χρόνο απασχόλησης σχολικών φυλάκων για τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε εγκύκλιο οδηγία που υπογράφει ο αρμόδιος Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, αναφορικά με την αξιοποίηση του χρόνου απασχόλησης σχολικών φυλάκων σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας κατά τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης αυτών.

Οι βασικότερες οδηγίες που περιλαμβάνει η εγκύκλιος είναι:

  1. Ο χρόνος απασχόλησης που έχει διανυθεί από τους σχολικούς φύλακες στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αποτελεί πραγματικό χρόνο ασφάλισης και δεν συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο («πλαφόν») των επτά (7) ετών που αναγνωρίζονται πλασματικά από τους ασφαλισμένους για τη θεμελίωση δικαιώματος σε σύνταξη.
  2. Ο ανωτέρω χρόνος ασφάλισης προσμετράται κατά τον υπολογισμό της εθνικής και της ανταποδοτικής σύνταξης, τόσο κατά τον προσδιορισμό του χρόνου ασφάλισης και του ποσοστού αναπλήρωσης, όσο και κατά τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών.
  3. Για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών λαμβάνεται υπόψη ο ασφαλιστέος μισθός, ο οποίος αποτελεί τη βάση υπολογισμού των εισφορών, ανεξαρτήτως καταβολής ή μη αυτών, καθώς για τους μισθωτούς ως χρόνος ασφάλισης νοείται και ο χρόνος για τον οποίο οφείλονται εισφορές, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
  4. Οι αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές που έχουν καταλογιστεί ή θα καταλογιστούν σε Δήμους για τα εν λόγω πρόσωπα, απαλλαγμένες από πρόσθετα τέλη, τόκους, προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις, εξοφλούνται σε δόσεις, ενώ οι αναλογούσες εισφορές των ασφαλισμένων σχολικών φυλάκων δεν αναζητούνται και τυχόν καταβληθείσες εισφορές δεν επιστρέφονται.

Με την έκδοση των ανωτέρω οδηγιών επιχειρείται  ο εξορθολογισμός και η αποσαφήνιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων σχολικών φυλάκων που απασχολήθηκαν σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε διάφορους ΟΤΑ της επικράτειας, προκείμενου να υπάρξει ενίσχυση της ασφάλειας δικαίου και να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις στην έκδοση  των συνταξιοδοτικών πράξεων προς όφελος των σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε φάση συνταξιοδότησης.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εγκύκλιο ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σύσταση πάγιας προκαταβολής στις κοινότητες μέχρι 8.000 ΕΥΡΩ

Ioannis Terzakis

Λήξη σύμβασης προσωρινών αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

Ioannis Terzakis

Εγκύκλιος: Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα