Εκδηλώσεις

Η Βυζαντινή Θεσσαλονίκη «ζωντανεύει» μέσα από βιβλία και ιστορίες στη Νέα Παραλία

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη των Αιώνων: Από το Βυζάντιο στο Μέλλον» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 20:00, στον αύλειο χώρο της Γυάλινης Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας.

Η δράση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΑμΚΕ «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» και τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 45ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Μέσα από παιδικά μυθιστορήματα και βιβλία γνώσεων με θέμα το Βυζάντιο, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές πτυχές της βυζαντινής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, να εξερευνήσουν πρόσωπα και γεγονότα της εποχής και να συνδέσουν το παρελθόν με το μέλλον της πόλης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, αρχαιολόγοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι για το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά και ενήλικες.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

4.000 θεατές γέμισαν την πλατεία Ηλιούπολης στο ROCKSUN FESTIVAL 2026

Α

Δήμος Θεσσαλονίκης | Εκδήλωση για την έμφυλη βία και τον σεβασμό ως δικαίωμα

Σ

Καλαμαριά: Το 25ο επετειακό Φεστιβάλ «Food for Good» την Κυριακή στην πλαζ Αρετσούς

Θ

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα