Σε σημαντική αναβάθμιση του συστήματος καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Θάσου, με την εγκατάσταση νέων press container σε κεντρικά σημεία του νησιού. Ήδη έχουν τοποθετηθεί τα πέντε από τα έξι νέα συστήματα συλλογής και συμπίεσης απορριμμάτων, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εγκατασταθεί και το τελευταίο στον Ποτό, ολοκληρώνοντας το νέο δίκτυο διαχείρισης απορριμμάτων.
Τα νέα press container βρίσκονται σε σημεία με αυξημένες ανάγκες, όπως στον Λιμένα Θάσου, στη Σκάλα Παναγίας, στη Σκάλα Ποταμιάς και στα Λιμενάρια, με στόχο τη βελτίωση της καθαριότητας και την αποτελεσματικότερη αποκομιδή.
Ο Δήμος ενημερώνει ότι η χρήση των νέων συστημάτων είναι υποχρεωτική για τους επαγγελματίες, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών όπου έχουν εγκατασταθεί μπορούν επίσης να τα χρησιμοποιούν, καθώς οι παλιοί πράσινοι κάδοι έχουν απομακρυνθεί.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως οι κάδοι ανακύκλωσης προορίζονται αποκλειστικά για ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί και αλουμίνιο, ενώ στα press container δεν επιτρέπεται η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων, όπως έπιπλα, στρώματα, ξύλα ή μπάζα.
Ο Δήμος Θάσου καλεί κατοίκους και επαγγελματίες να συνεργαστούν ώστε η νέα υποδομή να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να συμβάλει σε ένα πιο καθαρό και οργανωμένο νησί.
