Δήμοι

Δήμος Λαγκαδά: «Στα μαχαίρια» Δήμαρχος – Αντιπολίτευση για τα Λουτρά

Κατηγορίες σε βάρος παρατάξεων της αντιπολίτευσης  εξαπέλυσε μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, σχετικά με τη συζήτηση που αφορούσε τους όρους παραχώρησης των Λουτρών Λαγκαδά.

Με απογοήτευση και πικρία διαπιστώσαμε σήμερα το συντονισμένο μποϊκοτάζ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης μπροστά σε μια συζήτηση που αφορούσε το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Λαγκαδά, που δεν είναι άλλο από τους όρους παραχώρησης.

Αυτοί που κόπτονται από την αρχή της θητείας της παρούσας διοίκησης σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με τα Λουτρά Λαγκαδά και την αξιοποίησή τους, αυτοί που έριχναν (κροκοδείλια όπως φάνηκε) δάκρυα για τις Ιαματικές μας πηγές, ανακάλυψαν φαιδρότατες δικαιολογίες προκειμένου να μη δώσουν το παρών στη συνεδρίαση, η οποία και αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.

Από την πρώτη μέρα που η παράταξή μας ανέλαβε τα ηνία του Δήμου, έδειξε ότι υποστηρίζει την άσκηση υπεύθυνης και γόνιμης αντιπολίτευσης. Άλλωστε ουκ ολίγες φορές έχω καλέσει τους αρχηγούς των παρατάξεων στο γραφείο μου ώστε να τους ενημερώσω προσωπικά για φλέγοντα ζητήματα του Δήμου.

Ωστόσο μερικοί αντιλαμβάνονται την αντιπολίτευση αλλιώς και αντί για γόνιμο διάλογο, κοιτούν με ποιον τρόπο θα κάνουν εντύπωση, ενώ παράλληλα αγαπούν να ασκούν το αγαπημένο τους χόμπι, τον λαϊκισμό, με μακροσκελείς και αστοιχείωτες ανακοινώσεις στο facebook, θεωρώντας πως… τα likes είναι ψήφοι.

Αλλά οι δημότες του Δήμου Λαγκαδά, βλέπουν και κρίνουν καθημερινά όλους μας για το τι πράττουμε και το τι λέμε.

Όπως είδαν και το 2017 ότι η νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κυρία Νίκη Ανδρεάδου και μέλη της παράταξής της είχαν ψηφίσει την τότε οικονομοτεχνική μελέτη που περιέγραψε την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των Ιαματικών Λουτρών σε ιδιώτη μέσω Διεθνούς Διαγωνισμού.

Όπως είδαν και ποιοι έφεραν όλα τα περασμένα έτη σε κατάσταση πλήρους απαξίωσης (γιατί άραγε;) το κορυφαίο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου.

Αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι φοβούνται το πολιτικό κόστος ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και προτιμούν να ξεγλιστρήσουν από δημοτικά συμβούλια όπου ενδεχομένως θα εκτεθούν με όσα ειπωθούν, παρά να δείξουν υπεύθυνη στάση και να δώσουν το παρών.

Την ώρα που άλλες Λουτροπόλεις της χώρας αναζητούν συντονισμένα και με σύμπνοια ιδιώτη επενδυτή για τις εγκαταστάσεις τους, η αντιπολίτευση στον Δήμο Λαγκαδά θεωρεί πως το καλύτερο για την περιοχή μας είναι να βάλουμε φρένο σε μια επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ

  • Μια επένδυση που θα φέρει πάνω από 300 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων το 70% θα είναι δημότες του Δήμου Λαγκαδά, μετά από αίτημα της διοίκησής μας.
  • Μια επένδυση που θα φέρει έσοδα στον Δήμο.
  • Μια επένδυση που θα φέρει έσοδα στους επιχειρηματίες του Δήμου.
  • Μια επένδυση που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εποχές που ζούμε απαιτούν πολιτικές που θα δώσουν ελπίδα και μέλλον στους δημότες του Δήμου Λαγκαδά και όχι καιροσκόπους λαϊκιστές.

Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε η ανάπτυξη να έρθει στον Δήμο μας, παρά τα πολιτικά παιχνίδια ορισμένων.

Ωστόσο τα όσα καταλόγισε η καταλογίζει ο Δήμαρχος του Λαγκαδά δεν πέρασαν απαρατήρητα από την αντιπολίτευση του Δήμου Λαγκαδά και δη από τον «Ενεργό Δημότη» ο οποίος έσπευσε να «απαντήσει» με Δελτίο Τύπου μέσω του Προφίλ που διατηρεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               Λαγκαδάς 19.4.2022

ΘΕΜΑ: Απάντηση στον Κύριο Δήμαρχο Λαγκαδά για τα Λουτρά   

Είναι αλήθεια ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Λαγκαδά, αισθανόμαστε την ανάγκη σήμερα να «συγχαρούμε» τον Δημαρχο κ. Γ. Ταχματζίδη για τα ενεργοποιηθέντα αντανακλαστικά του, καθότι κατάφερε να βγάλει ανακοίνωση για το θέμα των Λουτρών, αμέσως μετά την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόλις συνειδητοποίησε ότι εκπροσωπεί μια μειοψηφία 14 μόνο συμβούλων και ότι οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν έσπευσαν να πέσουν στην παγίδα του για αποφάσεις που χρειάζονται πρώτα διαβούλευση και ενημέρωση.

Θα προτιμούσαμε βέβαια να χρησιμοποιήσει ο κ. Ταχματζίδης τα ίδια αντανακλαστικά εδώ και τρία χρόνια, οπόταν η αντιπολίτευση του ζητά ομόφωνα να συγκαλέσει ανοιχτή συζήτηση για το θέμα της αξιοποίησης των Λουτρών, να κληθούν όχι μόνο οι Σύμβουλοι, αλλά και οι παράγοντες του τόπου, οι φορείς και οι επιχειρηματίες και να γίνει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα σχέδια που έχει ο Δήμαρχος στο μυαλό του, ν΄ ακούσει τις προτάσεις του, να ακούσει όλους τους φορείς της πόλης και των Δημοτών και μετά να προχωρήσουμε όλοι μαζί στο όραμα της ανάπτυξης των Λουτρών, που τόσο δάκρυ ρίχνει τελευταία!!!

Αντ’ αυτού προτίμησε, μεγαλοβδομαδιάτικα, να συγκαλέσει συμβούλιο με μοναδικό θέμα, όχι βέβαια την αξιοποίηση των Λουτρών, αλλά κυρίως την προίκα των 680 στρεμμάτων που ετοιμάζεται να δώσει στον όποιον (άγνωστο) επενδυτή και γι αυτό χρειαζόταν συνενόχους!!!

Οι περίφημοι «όροι» που αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος, δεν είναι τίποτα από καλές προθέσεις, που δεν ξέρουμε αν τις αποδεχτεί ο υποτιθέμενος επενδυτής. Αναμφίβολα έχει την αγωνία του ο κ. Ταχματζίδης, αλλά και ακέραιη την ευθύνη, γιατί πραγματικά οι ευθύνες που τον βαραίνουν για το θέμα των Λουτρών είναι τεράστιες, διότι αν άκουγε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για ειδική συνεδρίαση, δεν θα έφτανε 15 μέρες πριν από την ημερομηνία λήξης των προθεσμιών που έθεσε η Κυβέρνηση, να αγωνιά για τα Λουτρά.

Λυπούμαστε κ. Δήμαρχε που θέλετε να τρέχετε μόνος σας, αλλά βλέπετε βγαίνετε δεύτερος!!!

Για το αν ενδιαφερόμαστε για τα Λουτρά ή όχι, φαίνεται καθαρά από το ότι, πριν από μια 5ετία διοργανώσαμε ημερίδα με θέμα τα Λουτρά, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και φορείς της πόλης μας. Τις προτάσεις και τα χρήσιμα συμπεράσματα από την ημερίδα τα στείλαμε στην τότε δημοτική αρχή και σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους και στην τότε Διοίκηση των Λουτρών, αλλά δυστυχώς δεν έτυχαν καμιάς ανταπόκρισης.

Όσο για τη δική σας φροντίδα για τα Λουτρά ήταν τόσο μεγάλη, που μόλις αναλάβατε το Δήμο βάλατε ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ, αποφεύγοντας να τα διοικήσετε με δικά σας στελέχη.

Δεν είναι πάντως σώφρων να κατηγορείτε μόνο την αντιπολίτευση κ. Δήμαρχε για την μη ανάπτυξη των Λουτρών, όταν τα βασικά στελέχη σας και οι Αντιδήμαρχοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης που δεν ξεχνιέται εύκολα! Γιατί αν όντως η εγκεκριμένη μελέτη είχε προϋποθέσεις να τηρηθεί, να είστε σίγουρος ότι θα αξιοποιούνταν από το 2017!!! Απλά τα δικά σας αντανακλαστικά πάντα έχουν πρόβλημα ως προς την αξιοποίηση μελετών!!!

Δεν αγωνιούμε για likes κ. Ταχματζίδη , μάλλον «εξ’ ιδίων κρίνεται τα αλλότρια», γι’ αυτό άλλωστε κάνατε την ανάρτησή σας, όχι στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά στο facebook !

Δεν μας έπιασε η αγωνία του κόστους των Δημοτικών εκλογών, που έπιασε εσάς και φέρνετε τέτοια θέματα, τέτοιες μέρες και με τέτοιο τρόπο.

Αναρωτιόμαστε απλά αν με το ύφος που σας διακατέχει πάντα και τώρα ακόμα περισσότερο, καθώς αποκαλείτε τους συναδέλφους σας «καιροσκόπους, λαϊκιστές, αστοιχείωτους χομπίστες», έχετε ελπίδα να λύστε θέματα που χρειάζονται συναίνεση και διαβούλευση;

Και μη ξεχνάτε κ. Δήμαρχε στα τρία χρόνια, που διοικείτε μας φωνάξατε δύο φορές μόνο για ενημέρωση, όταν σας πλάκωσαν θέματα που αδυνατούσατε να αντιμετωπίσετε μόνος. Ήταν για τη ΜΕΑ και το Γυμνάσιο Λαγκαδά. Τα λύσατε άραγε;

Λυπούμαστε που θα το πούμε, αλλά μάλλον ο Δήμος Λαγκαδά είναι αναγκασμένος για ένα ακόμα χρόνο να σηκώσει το σταυρού του μαρτυρίου του.

Καλό Πάσχα κ. Δήμαρχε!!!

 

Κοινό δελτίο τύπου για το θέμα των Λουτρών εξέδωσαν επίσης όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης το οποίο δημοσιεύτηκε στο lagadasnet.

Η αδιαφορία την οποία επιδεικνύει η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά, στο καθολικό αίτημα της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο για μια δια ζώσης ειδική συνεδρίαση η οποία θα αφορά στα Λουτρά, είναι προκλητική.

Ο εκβιαστικός τρόπος με τον οποίο ο δήμαρχος Λαγκαδά επιχείρησε να περάσει στην χθεσινή συνεδρίαση το θέμα των Λουτρών, μας υποχρεώνει να τον καταγγείλουμε στους δημότες Λαγκαδά για τις διαδικασίες που επιλέγει και να ενημερώσουμε ότι γι’ αυτό τον λόγο υπήρξε η ταυτόχρονη αντίδραση έξι παρατάξεων οι οποίες αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν, υπ’ αυτές τις συνθήκες, στην συζήτηση.

Η υπόθεση των Λουτρών είναι πάρα πολύ σοβαρή, αφορά τους δημότες Λαγκαδά και το μέλλον του τόπου, γι’ αυτό και ουδείς δικαιούται να λαμβάνει αποφάσεις με fast track διαδικασίες.

Είμαστε υπέρ της αξιοποίησης των Λουτρών και θα την υποστηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΝΙΚΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ

ΤΖΙΑΜΠΑΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΣΑΜΟΥ ΧΡΥΣΑ

ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Το νέο Διοικητικό σχήμα του Δήμου

@dmin

Μεταναστευτικό: Καταβολές σε Δήμους με μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών (ΦΕΚ)

@dmin

Δήμος Πύργου: Εργαζόμενη κατήγγειλε αντιδήμαρχο για παρενόχληση

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα