Δήμοι

Δήμος Ωραιοκάστρου: Το ανθρωπόμορφο ρομπότ κέρδισε τις εντυπώσεις στην 3η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας «Beyond»

Το ανθρωπόμορφο ρομπότ του Δήμου Ωραιοκάστρου, που πληροφορεί τους πολίτες για ζητήματα Υγείας, κέρδισε τις εντυπώσεις των επισκεπτών στην 3η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας «Beyond», που άνοιξε χθες τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-Helexpo).

Το ρομπότ φιλοξενήθηκε και παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

«Οδηγούμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου στη νέα ψηφιακή εποχή και καινοτομούμε. Προμηθευτήκαμε το ειδικό τροχοφόρο ανθρωπόμορφο ρομπότ, στο πλαίσιο του έργου ”RemoteCARE” Ελλάδα-Βουλγαρία 2014–2020 (INTERREG V-A) και το παρουσιάζουμε στην έκθεση ”Beyond”. Ο κόσμος ενθουσιάζεται με το ρομπότ μας και σχεδιάζουμε το επόμενο διάστημα να χρησιμοποιηθεί σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για κοινωνικά, περιβαλλοντικά και άλλα θέματα», ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το ρομπότ του Δήμου Ωραιοκάστρου ενθουσίασε και τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος ενημερώθηκε από τον κ. Τσακίρη για τις δυνατότητες που έχει.

Στην παρουσίαση του ανθρωπόμορφου ρομπότ του Δήμου Ωραιοκάστρου στην «Beyond» συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Δαμιανός Ιωσηφίδης, η γενική γραμματέας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Αναστασία Σισμανίδου και η Στέλλα Ζούντσα, ειδική σύμβουλος του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Τα ανθρωπόμορφα ρομπότ έχουν σχεδιαστεί για να επικοινωνούν και να αλληλοεπιδρούν µε τους ανθρώπους. Mε την κατάλληλη εφαρμογή  λογισμικού μπορούν να αξιοποιηθούν σε κλάδους µε διαφορετικές ανάγκες π.χ εκπαίδευση, υγεία, τουρισμός, ψυχαγωγία, περιβάλλον, εκδηλώσεις – διαφηµιστικές καµπάνιες.

O Δήμος Ωραιοκάστρου είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που έχει χρησιμοποιήσει ρομπότ στην Κοινωνική Υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αντίστοιχη καινοτομία συναντάται  σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε άλλους τομείς.

Για την υλοποίηση του έργου, εξειδικευμένοι τεχνικοί  σχεδίασαν στοχευμένες παρεμβάσεις, ενώ αναπτύχθηκε και ο κατάλληλος κώδικας που ενσωμάτωσε τη λειτουργία τα κοινωνικά ρομπότ.

Το έργο «Remotecare»  ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023. Οι Εταίροι του έργου, παρατηρώντας την επιτυχία του προγράμματος, καθώς και τα σημαντικά οφέλη από τα αποτελέσματα του για τους πολίτες της διασυνοριακής περιοχής, αιτήθηκαν τη χρηματοδότηση πρόσθετων δράσεων, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία. Μεταξύ των πρόσθετων δράσεων ο Δήμος Ωραιοκάστρου προμηθεύτηκε το 2022 με πρωτοβουλία του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, το ανθρωπόμορφο τροχήλατο ρομπότ, που αποτελεί προϊόν καινοτομίας.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει πλέον στην κατοχή του το ρομπότ, το οποίο υποδέχεται πολίτες στην Κοινωνική Υπηρεσία και επιθυμεί να επεκτείνει τη λειτουργία του με την προώθηση δράσεων «περιβαλλοντικής ενημέρωσης» και αντιστοίχων δράσεων για την  προληπτική ιατρική παιδιών τους επόμενους μήνες.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Νάουσας: Έρχεται η αναβάθμιση του ιστορικού πάρκου της πόλης

Κατασχέσεις και από νοσοκομεία, Δήμους και Ταμεία

admin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα