Δήμαρχοι

Τραυματίστηκε Ο Δήμαρχος Ωρωπού – Καταδικάζει η ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ένας υπάλληλος του δήμου είναι μεταξύ των τραυματιών από τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του hotspot στη Μαλακάσα.

Την βία σε βάρος του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, διάλογο και συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης και τοπικών κοινωνιών. Όλα αυτά τα χρόνια, η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες των ακριτικών περιοχών, σηκώνουν δυσανάλογα μεγάλο βάρος από τη διαχείριση του προβλήματος, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του λαού μας.

Η αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην επίλυση του ζητήματος. Με δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταναστών σε όλη τη χώρα. Αυτό που δεν όμως είμαστε πρόθυμοι να ανεχτούμε, είναι η απρόκλητη κι αδικαιολόγητη βία, ιδιαίτερα σε βάρος αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, ενός ανθρώπου που πέρα από άξιος επιστήμονας, είναι κι ένας άνθρωπος με ήθος και μέτρο».

Τα επεισόδια
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο τους εμπόδισαν να φτάσουν στη δομή και οι κάτοικοι επέστρεψαν στην εθνική οδό και την απέκλεισαν για λίγη ώρα.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την Εθνική Οδό, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος δυστυχήματος από αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς τo σημείο.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκλογές 2019: Οι 19 γυναίκες δήμαρχοι

admin

Δήμος Λαγκαδά: Μήνυμα Δημάρχου Ιωάννη Ταχματζίδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

@dmin

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με το Προεδρείο της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα