Περιφέρειες

Πανηγυρική εκλογή του κ. Τζιτζικώστα στην προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με 22 στις 23 ψήφους του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ, όπως προέκυψε από τις εκλογές της προηγούμενης Τετάρτης.

Ο κ. Τζιτζικώστας διαδέχεται τον Κώστα Αγοραστό στην προεδρία της ΕΝΠΕ.

Από τα 25 μέλη του νέου Δ.Σ. της ΕΝΠΕ προσήλθαν στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου δ.σ. με μοναδικό θέμα την συγκρότησή του σε σώμα, οι 23. Από αυτούς οι 22 ψήφισαν για νέο τους πρόεδρο τον κ. Τζιτζικώστα και μια ψήφος ήταν «λευκό».

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Τζιτζικώστας ως νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το σημερινό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη δέσμευση των Περιφερειών της χώρας να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην εποχή της Περιφερειακής Διακυβέρνησης. Είναι μία μεγάλη νίκη που βάζει τις Περιφέρειες μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να αλλάξουμε την Ελλάδα. Είναι μία ισχυρή εντολή για τη χάραξη μιας νέας παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας, στην οποία οι Περιφέρειες θα πρωταγωνιστήσουν. Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, αποτελεί για μένα τεράστια τιμή και ευθύνη και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να λειτουργήσουν οι Περιφέρειες ως καταλύτες της ανάπτυξης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Όλοι μαζί ενωμένοι, πέρα και έξω από στερεότυπα και διαχωριστικές γραμμές, οι Περιφερειάρχες, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι σε όλη την Ελλάδα, θα δουλέψουμε για το κοινό μας όραμα και τους κοινούς μας στόχους. Προχωράμε μπροστά για Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες, για μια Σύγχρονη και Ισχυρή Ελλάδα».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Το ΣτΕ ακύρωσε διαγωνισμό του δήμου ως «στημένο»

@dmin

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας : Η νέα σύνθεση της Διοίκησης

@dmin

ΠΚΜ: Επείγουσα ενημέρωση πτηνοτρόφων και φορέων για τη γρίπη των πτηνών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα