Περιφέρειες

Περιφέρεια Κρήτης: Εφαρμογή Ψηφιακής υπηρεσίας για τις άδειες οδήγησης

Η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί δείχνοντας την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας, απλοποιώντας την ζωή του Πολίτη, στις συναλλαγές του με το Δημόσιο, εξαλείφοντας την γραφειοκρατία.

Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποίησε στην πράξη μια σημαντική  καινοτομία, θέτοντας σε λειτουργία τις  ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν τις άδειες οδήγησης.

Οι πολίτες της Κρήτης, μπορούν πλέον να αντικαταστήσουν ψηφιακά την έντυπη άδεια οδήγησης που διαθέτουν, με μια άδεια νέου τύπου, η να εκδώσουν αντίγραφο της άδειας οδήγησης τους, για φθορά, απώλεια ή κλοπή. 

Αυτές τις ψηφιακές Υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα πλέον να τις υλοποιήσουν ηλεκτρονικά και μέσα από τον υπολογιστή τους, απ’ όπου κι αν βρίσκονται, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζει:

«Η Περιφέρεια Κρήτης καινοτομεί για άλλη μια φορά στον τομέα των Μεταφορών, αναπτύσσοντας τις ψηφιακές υπηρεσίες μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Αξιοποιώντας παράλληλα το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό των υπηρεσιών μας  και βέβαια, συνεργαζόμενοι με τα αρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών και Μεταφορών».

Η αρχική σελίδα εισόδου (https://eservices-gdme.crete.gov.gr/ ) για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης, περιέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με τις νέες ψηφιοποιημένες διαδικασίες καθώς και τα σχετικά εγχειρίδια χρήσης.

Οι διαδικασίες αυτές είναι η Αντικατάσταση Άδειας Οδήγησης (για παράδειγμα όταν έχουμε το παλιού τύπου έντυπο και θέλουμε να το αντικαταστήσουμε με το νέου τύπου δίπλωμα), η εκτύπωση εκ νέου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς της υπάρχουσας άδειας ή λόγω κλοπής ή απώλειας της.

Επιλέγοντας «Σύνδεση» ο πολίτης συνδέεται στην εφαρμογή με τους κωδικούς taxisnet. Αφού συνδεθεί, ο πολίτης μπορεί να δει τις διαθέσιμες διαδικασίες καθώς και τα στοιχεία του διπλώματός του, τα οποία λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο μέσω διαλειτουργικότητας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της διαδικασίας σε βίντεο

Link για την είσοδο στην Υπηρεσία ΕΔΩ 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

admin

Π.Κ.Μ: Κλειστά και την Τρίτη όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

@dmin

Οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Περιφέρειας Αττικής

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα