Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Λεβαδέων ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑ

admin

Γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1977.

Γιος του Ιερέα Δημητρίου και της Αλεξάνδρας. Σύζυγος του, η Μαρία Λιάκου και έχει δύο κόρες.

Στα μαθητικά του χρόνια υπήρξε αθλητής στίβου και μαθητής του Αθλητικού Σχολείου Λιβαδειάς με πολλές διακρίσεις.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιατρικής και Φαρμακευτικής Κραϊόβας Ρουμανίας.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Σώμα Υγειονομικού.

Την υποχρεωτική θητεία υπαίθρου, την πραγματοποίησε ως Ιατρός στο Κ.Υ. Διστόμου με πλήρη απόσπαση στην Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν. Λιβαδειάς.

Ξεκίνησε την ειδίκευσή του ως ιατρός της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Θηβών. Συνέχισε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν. Λιβαδειάς και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν.Α. “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”.

Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια Ορθοπαιδικής με εργασίες και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά ιατρικού περιεχομένου.

Αποτέλεσε Ιδρυτικό Μέλος, ασκώντας τα καθήκοντα του πρώτου Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας. Εκλεγμένο Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λιβαδειάς το 2010.

Ως φοιτητής υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών. Διετέλεσε πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας 2004 – 2009. Μέλος της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ 2007 – 2009.Εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας 2010.

Από το 2014 – 2019 ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας. Εκλεγμένο μέλος της Οικονομικής Επιτροπής 2014 – 2016.

Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης 2016 – 2018.

Εντεταλμένος Σύμβουλος σε σχέση με τη διαχείριση του Ασωπού ποταμού 2018 – 2019.

Εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικών από το 2014.  Αιρετός εκπρόσωπος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014 -2020.

Διατηρεί Ορθοπαιδικό Ιατρείο στην Λιβαδειά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα