Βιογραφικό Δημάρχου Καρπάθου: Γιάννη Νισύριου

admin

Γεννήθηκα στην Κάρπαθο και είμαι το πρώτο από τα 7 παιδιά του Θεμιστοκλή και της Σοφίας Νισυρίου από το Απέρι.

Είμαι απόφοιτος από το R.E.T.S Electronic School της Νέας Υερσέης (Νιου Τζέρσεϊ). Έχω τέσσερα παιδιά τον Θέμη Καρδιολόγο, τον Δημήτρη Οικονομολόγο, το Νίκο Οφθαλμίατρο και την Σταματίνα Ψυχίατρο/Παιδοψυχίατρο.

Παρόλο που αναγκάστηκα να ξενιτευτώ όπως και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας, από επιλογή και τα τέσσερα παιδιά μαζί με τη σύζυγό μου μεγάλωσαν στην Κάρπαθο μέχρι τη στιγμή που έπρεπε να φοιτήσουν στα Πανεπιστήμια.

Στην Αμερική με σκληρή δουλειά, πνευματική και σωματική, δημιούργησα μαζί με τα αδέρφια μου – ξεκινώντας από το μηδέν – πετυχημένες επιχειρήσεις, από τις οποίες τα αποτελέσματα πάντοτε, έμμεσα ή άμεσα, επέστρεφαν στην Κάρπαθο.

Έφτιαξα ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία στο Πηγάδια, και το διοικώ από τότε, για να δώσω ώθηση στο τουριστικό προϊόν διαβλέποντας προ 30 ετών τη δυναμική του.

Ήμουν παρών σε όλα τα γεγονότα του Νησιού και σε όλες τις δραστηριότητες αφού τις τελευταίες δεκαετίες το μεγαλύτερο μέρος του έτους βρίσκομαι στο γενέθλιο τόπο μου.

Ανέκαθεν με απασχολούσε η πολιτική αλλά περίμενα καρτερικά την κατάλληλη στιγμή να προσφέρω στην κεντρική πολιτική σκηνή του Νησιού. Η λέξη ‘προσφορά’ δεν επιλέχθηκε τυχαία αφού τόσο εγώ όσο και τα αδέλφια μου ήμασταν παρόντες σε όλα, προσφέροντας ανιδιοτελώς για το καλό της Καρπάθου.

Διετέλεσα Κοινοτάρχης για οκτώ χρόνια στο Απέρι με έργο το οποίο απολαμβάνει καθολικής αναγνώρισης από τους συγχωριανούς μου αλλά και του κατοίκους του νησιού.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 διατελώ νέος Δήμαρχος Καρπάθου με στόχο μια «Νέα Πνοή» για την Κάρπαθο!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα