Βιογραφικό Δημάρχου Κάσου: Μαίρης Τσαρώτου-Τσανάκη

admin

Η Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη κατάγεται από την Κάσο. Είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Τσανάκη, υποναύαρχο του Λιμενικού Σώματος ε.α, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε επί σειρά ετών το δικηγορικό επάγγελμα στον Πειραιά.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Διετέλεσε μέλος υπερκομματικής επιτροπής γυναικών σε θέματα ισονομίας των δύο φύλων, εκπροσωπώντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Γυναικών Δικηγόρων, ενώ συμμετείχε σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Αναδείχθηκε, μάλιστα, πρωταθλήτρια Ελλάδος, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό Όμιλο Πειραιώς.

Αρκετά από τα έργα που προγραμματίσθηκαν και εκτελέστηκαν εκείνη την περίοδο, βραβεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τα καλύτερα της Ευρώπης (Γυμνάσιο – Λύκειο Ύδρας, καταφύγιο άγριων ζώων και πτηνών στην Αίγινα, περιβαλλοντικά έργα Ψήφτας, Αιγάλεω κ.ά.).

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το 1996, εκλέχθηκε με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πρώτη επιλαχούσα Βουλευτής της Α΄ περιφέρειας Πειραιώς και νήσων. Δύο χρόνια αργότερα (1998) εκλέχθηκε Νομάρχης Πειραιά στο πλαίσιο του νέου θεσμικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή της υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιώς. Παρέμεινε στη συγκεκριμένη θέση μέχρι και το 2002.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Από το 1978 ασχολείται ενεργά με την πολιτική και εκλέγεται δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πειραιά. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα δημοτική σύμβουλος της παράταξης που εκπροσωπούσε τον Δήμο Πειραιά. Έκτοτε, διορίστηκε Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας (1990-1992) με έδρα το Αγρίνιο.

Υπήρξε ειδική σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών (2007-2009). Από το 2012 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Κάσου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα