Βιογραφικό Δημάρχου Λέρου: Mιχάλη Κόλια

admin

Ο Μιχάλης Κόλιας γεννήθηκε στη Λέρο το 1961, από Λεριούς γονείς, τον Ευθύμιο και την Καλλιόπη Κόλια. Είναι παντρεμένος με την Tίνα Κόλια και έχουν δύο παιδιά, την Πολένα και τον Ευθύμιο. Το 1979 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Λέρου, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτέρα Ιδιωτική Σχολή Λογιστικής και Οικονομικών Επιστημών.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του άρχισε να δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας για να καλύψει αρχικά τις βιοποριστικές του ανάγκες. Με κόπο και επιμονή, δημιούργησε διάφορες επιχειρήσεις, μέσα από τις οποίες προσπάθησε να συνδράμει ηθικά και οικονομικά, κάθε προσπάθεια προόδου, ανάπτυξης και οικονομικής ευημερίας τόσο των συμπολιτών του όσο και της Λέρου.

Το 1986 ξεκίνησε τη διαδρομή του στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Το 1988 υπήρξε μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, ενώ το 2000 ανέλαβε τη θέση του Αντιδημάρχου Λέρου για ένα χρόνο. Επίσης, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το χαμό του αείμνηστου Γιάννη Ζαβόλα, όπου ήταν επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Λέρου, ανέλαβε τα ηνία της παράταξης «ΛΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ & ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και πέτυχε μαζί με τους συνεργάτες του και τη στήριξή του κόσμου τη νίκη στις εκλογές του 2010, υπηρετώντας με ευσυνειδησία και αγάπη, από τη θέση του δημάρχου, τον τόπο που γεννήθηκε, μέχρι και σήμερα.

Από το 2011 είναι μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, ενώ από το 2013 είναι πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα