Βιογραφικό Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Λυσικάτου Χαράλαμπου

admin

Ο Χαράλαμπος Ν. Λυσίκατος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Ιανουαρίου 1975. Μεγάλωσε στο Λεωνίδιο, όπου τελείωσε το Λύκειο. Είναι παντρεμένος με την Οικονομολόγο, Ελένη Τίρκου και έχει δυο γιους. Εδώ και έντεκα περίπου χρόνια, ο ίδιος και η οικογένειά του, ζουν μόνιμα στο Λεωνίδιο.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Το 2001, αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, λαμβάνοντας το Πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού, με ειδικότητα στον Τομέα Συγκοινωνιών και Οργάνωσης.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Από το 2003, διατηρεί Τεχνικό Γραφείο, παρέχοντας υπηρεσίες εκπόνησης τεχνικών μελετών για την κατασκευή έργων Πολιτικού Μηχανικού (Μελέτες, Επιβλέψεις, Τοπογραφικές εργασίες κ.α.). Παράλληλα, από το 2004 εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ, για την υποστήριξη του τοπικού προγράμματος « Οικοανάπτυξη Ν.Α Πελοποννήσου» Κ.Π. LEADER+ και του έργου «Τεχνική στήριξη Ο.Τ.Α.».

Κατά την περίοδο 2010-2013 διετέλεσε Υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας και Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών – Παροχής Υπηρεσιών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, με αντικείμενα:

 • Μηχανικός της ΟΤΔ Πάρνωνα στο πλαίσιο υλοποίησης του τοπικού προγράμματος με τίτλο «Ανατολική Πελοπόννησος – Από την Οικοανάπτυξη την Καινοτομία», του Άξονα 4Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER ου Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013».
 • «Προϊστάμενος Τμήματος Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας της Εταιρείας» με αρμοδιότητες τη συμμετοχή στις ενέργειες ολοκλήρωσης των μελετών για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης των έργων:
  • Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Οικισμού Παλαιοχωρίου
  • Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου – Εγκατάσταση Μονάδας Καύσης Βιομάζας
  • Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κτιρίου (Δημαρχείο) Δήμου Νότιας Κυνουρίας
  • Συμμετοχή στη Δημοπράτηση του έργου για την Αποχέτευση Λεωνιδίου και Επεξεργασία Λυμάτων
  • Ανάπλαση Κεντρικού Οδικού Άξονα Λεωνιδίου & Παρακαμπτήριων

Από τις αρχές του 2014 έως σήμερα είναι συνεργάτης της Τεχνικής Υπηρεσίας Εταιρείας με τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • Την εκπόνηση κτιριακών, τοπογραφικών, στατικών, συγκοινωνιακών, υδραυλικών και περιβαλλοντικών μελετών και υπηρεσιών, την επίβλεψη έργων/μελετών/υπηρεσιών. Επιβλέπων Μηχανικός Έργου Φάμπρικας Λεωνιδίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και επανεκλέγει στις δημοτικές εκλογές του 2019

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα