Βιογραφικό Δημάρχου Παρανεστίου: Αναστάσιου Καγιάογλου

admin

Ο Τάσος Καγιάογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πλατανιά του Δήμου Παρανεστίου, όπου μαθήτευσε από τη νηπιακή του ηλικία έως και την ολοκλήρωση του Δημοτικού Σχολείου.
Ως άριστος μαθητής προήχθη στο Γυμνάσιο Νικηφόρου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του εκεί εκδήλωσε και την ιδιαίτερη κλίση του στον Αθλητισμό, συγκεκριμένα στο Μπάσκετ, στο Ποδόσφαιρο και στον Στίβο.

Εκλέχθηκε πρόεδρος της τάξης στην τρίτη Λυκείου εκδηλώνοντας για πρώτη φορά τις διοικητικές του ικανότητες αλλά και την αγάπη του για προσφορά στην μικρή τότε μαθητική κοινότητα. Διοργάνωσε χοροεσπερίδες με επιτυχία και άλλες εκδηλώσεις του Σχολείου με εξίσου σημαντική επιτυχία.

Η αγάπη του για το Μπάσκετ τον οδήγησε ως αθλητή στις τάξεις του Α.Ο.Δ. (μετέπειτα Κ.Α.Ο.Δ.) αρχικά στο παιδικό τμήμα και στη συνέχεια στο εφηβικό και αργότερα στο ανδρικό.
Παράλληλα, από 14 ετών διετέλεσε αθλητής της Ποδοσφαιρικής Ομάδας του Άρη Πλατανιάς.

Μετά από δέκα χρόνια ως ποδοσφαιριστής, ίδρυσε και οργάνωσε την Ακαδημία της ομάδας, την οποία προπονούσε εθελοντικά, βοηθώντας ταυτόχρονα και στο διοικητικό σκέλος.
Ο Τάσος Καγιάογλου υπήρξε παράγοντας του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Άρη Πλατανιάς. Επί των ημερών του η ομάδα γνώρισε μεγάλες επιτυχίες, κατακτώντας συνεχή πρωταθλήματα και φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της, στον τελικό κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Δράμας.

Επίσης, στο άλλο σκέλος της αθλητικής του διαδρομής, τον στίβο, ο Τάσος Καγιάογλου συμμετείχε σε μαραθώνιο αγώνα κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, ενώ είναι κάτοχος και ενός μεταλλίου, από τη συμμετοχή του σε αγώνα δρόμου.

Μετά την αποφοίτησή του από το Γενικό Λύκειο, ο Τάσος Καγιάογλου έλαβε πιστοποίηση γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως και πιστοποίηση A.D.R..
Ακολούθως υπηρέτησε στον στρατό ως λοχίας και επιλοχίας, στο 519 Δράμας και υπαρχιφύλακας στο φυλάκιο Φερών Καραγώγου, στα σύνορα με την Τουρκία. Ιδιαίτερη τιμή γι’ αυτόν αποτελεί η φύλαξη στα Ελληνοβουργαρικά σύνορα του Προμαχώνα, ως Εύζωνας.

Μετά την στρατιωτική του θητεία μπήκε στον επαγγελματικό στίβο. Αρχικά εργάστηκε ως αγρότης, ενώ παράλληλα βοηθούσε στις οικογενειακές επιχειρήσεις.
Μετέπειτα συνεργάστηκε με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Νικόλαος Ξυδάς. Παρακολούθησε σεμινάρια κατάρτισης και εργάστηκε ως Σύμβουλος εκπαίδευσης σε μαθητές και εκπαιδευτής σε μαθήματα σ’ όλη την Ελλάδα για 1,5 χρόνο.

Συνέχισε ως ιδιωτικός υπάλληλος, σε τμήμα πωλήσεων και ως μάνατζερ πολυεθνικής εταιρίας με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Οι ικανότητες και οι δεξιότητες που απέκτησε του προσέφεραν εφόδια που μετέπειτα θα χρησιμοποιούσε με επιτυχία στην υπόλοιπη επαγγελματική του σταδιοδρομία: Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, ανάπτυξη πελατολογίου, καθοδήγηση του λογιστικό τμήματος, πωλήσεις, παρουσιάσεις και προώθηση προϊόντων, μεταφορές, διανομή προϊόντων κ.α.

Επί 33 συνεχόμενα έτη μέχρι και σήμερα είναι στο επιχειρείν, ως ελεύθερος επαγγελματίας, έμπορος και εισαγωγέας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι διετέλεσε εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Δράμας, στη ΔΕΚΑΜΑΘ και σε πολλές άλλες Επιτροπές. Σε αυτό το χρονικό διάστημα συνεργάστηκε με το Εμπορικό -Τουριστικό Επιμελητήριο Αδριανουπόλεως (Τουρκία).

Τέλος διετέλεσε Πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος Επιμελητηρίου Δράμας, όπως και Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.
Στον τομέα των Κοινωνικών δραστηριοτήτων του, έχει συνεχή και αδιάκοπη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παρανεστίου, με ενεργή ανιδιοτελή συμμέτοχη, ιδιαίτερα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους Πλατανιάς: Αργοναύτες Κομνηνοί και Σύλλογος Γυναικών Αϊ Γιάννης, Μαυροκορδάτου, Πτελέας, Μυροβλύτη, Αδριανής, Ψηλοκάστρου, Πρασινάδας, Τεμένους, Περιβλέπτου, Διποτάμων κ.α.
Επίσης προσέφερε στήριξη στο μοναδικό σήμερα Αθλητικό Σωματείο, τον Ηρακλή Αδριανής, κάτι που έπραξε κατά το παρελθόν και στον Άρη Πλατανιάς, όπως και στο Σύλλογο Δημοτικού Γονέων και Κηδεμόνων Νικηφόρου -Αδριανής.

Στήριξε τους αγώνες βουνού V.F.T. διατελώντας χορηγός τους. Είναι σημαντική η βοήθεια που παρέχει σε εκκλησίες του δήμου του, καθώς επίσης και σε Κρατικά Ιδρύματα, όπως στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Ακόμη ο Τάσος Καγιάογλου στηρίζει ηθικά και οικονομικά πλείστες εκδηλώσεις και δρώμενα της περιοχής, σε πολλές εκ των οποίων συμμετέχει ενεργά, όπως στο κυνηγητικό σύλλογο, σε εκδόσεις εντύπων συλλόγων, φορέων της περιοχής κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στηρίζει εδώ και μια δεκαετία τις προσπάθειες για την ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Παιδείας και Παράδοσης και όπως δηλώνει ευθαρσώς, θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον ΤΟΠΟ που γεννήθηκε, μεγάλωσε και αγαπά ανιδιοτελώς.

Ο Τάσος Καγιάογλου είναι παντρεμένος με την Άννα Παπανικολάου και έχει τρία παιδιά. Ο μεγαλύτερος γιός του είναι στο Στρατό και τ’ άλλα δύο του παιδιά είναι άριστοι μαθητές, Λυκείου και Γυμνασίου αντίστοιχα.
Δραστηριοποιείται και κατοικεί στον ΤΟΠΟ που γεννήθηκε, όπου κατοικούν οι γονείς του, όπως και η γιαγιά του που είναι 98 ετών.

Για τον Τάσο, η παράδοση και η οικογένεια είναι έννοιες πολύ βαθιά ριζωμένες στη ψυχή του και καθορίζουν σημαντικά τα βήματα της ζωής του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα