Δελτία Τύπου

Δ. Βαρτζόπουλος: Ουσιαστική ελάφρυνση στην εξυπηρέτηση των δανείων και προστασία της πρώτης κατοικίας

Την ουσιαστική ελάφρυνση στη μηνιαία τοκοχρεολύσια δαπάνη στους συνεπείς δανειολήπτες εφ΄ όσον οι ίδιοι το επιζητήσουν καθώς και την διεύρυνση των οικονομικών κριτηρίων χαρακτηρισμού νοικοκυριών ως «ευαλώτων», ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρτζόπουλος, η πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού, η σχετική πρόβλεψη συνδυασμού αυξήσεων των τιμών της τάξεως του 5% και αναπτύξεως 1,8% δια το επόμενο έτος, όπως και η σημαντική αύξηση των επιτοκίων, δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις για μεγάλη μερίδα των δανειοληπτών ακόμη και μεσαίου εισοδήματος.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης προτείνει την ουσιαστική ελάφρυνση της μηνιαίας τοκοχρεολυσίου δαπάνης των συνεπών δανειοληπτών εφ´ όσον το επιζητήσουν και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών κριτηρίων χαρακτηρισμού νοικοκυριών ως «ευαλώτων», ώστε να τυγχάνουν των ευεργετικών προβλέψεων του Ν4738/2020 περί προστασίας της πρώτης κατοικίας πλέον ακόμη και δανειολήπτες μεσαίου εισοδήματος.

Παράλληλα, προτείνει την επίσπευση της δημιουργίας του προβλεπόμενου στον Ν4738/2020 φορέως, προς αγορά και επαναμίσθωση των ακινήτων αδυνατούντων και μη προστατευομένων δανειοληπτών, που σήμερα κατά κύριον λόγον καταλήγουν σε ειδικές εταιρείες ακινήτων των τραπεζών.

Ο κ. Βαρτζόπουλος ζήτησε και την υποχρεωτική συμμετοχή των τραπεζών στον προβλεπόμενο εκ του Ν4738/2020 εξωδικαστικό συμβιβασμό. Σε περίπτωση μάλιστα μη επίτευξης συμβιβασμού, να προβλεφθεί η υποχρεωτική προσφυγή σε τραπεζικό διαμεσολαβητή με έξοδα των τραπεζών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΥΦΑ: Καταγγελία για τον Πρόεδρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

@dmin

ΠΚΜ: Σε αυξημένη επιφυλακή οι υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας «ARIEL»

@dmin

Ώρα Πατρών: Καρναβάλι ο θησαυρός της πόλης, αγγαρεία για την Δημοτική Αρχή

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα