Δελτία Τύπου

Δήμος Αθηναίων: Καταγγελία Συλλόγου Γονέων 7ης Δημοτικής κοινότητας για τοποθέτηση καμερών στα σχολεία

Κατόπιν εορτής ζητά ο δήμος έγκριση για την απαράδεκτη τοποθέτηση καμερών, με fast track διαδικασίες, σε 2 σχολικά κτίρια της 7ης Δημοτικής Κοινότητας.

Αφού έχουν ήδη τοποθετηθεί οι κάμερες προκαλώντας τις αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας έρχεται η  πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και καλεί σε δια περιφοράς ψηφοφορία για την έγκριση της τοποθέτησης των καμερών!

Οι γονείς δηλώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με την ύπαρξη καμερών στις σχολικές εγκαταστάσεις. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε προσχηματικές διαδικασίες. Για τον λόγο αυτόν ο εκπρόσωπός μας δεν θα συμμετέχει στην ψηφοφορία μίας απόφασης που έχει ήδη ληφθεί και υλοποιηθεί.

Οι γονείς έχουμε προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών. Ζητάμε σταθερά εδώ και χρόνια την πρόσληψη μόνιμων σχολικών φυλάκων σε όλα τα σχολεία και τον επαρκή φωτισμό στις εισόδους και τις αυλές των σχολείων, αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί με το πρόσχημα της έλλειψης κονδυλίων.

Για τις κάμερες όμως βρέθηκαν χρήματα! Τοποθετήθηκαν κάμερες τόσο στις εισόδους όσο και στα προαύλια και τους διαδρόμους στο 16ο Γυμνάσιο – Λύκειο και στο συγκρότημα που στεγάζει το 40ο νηπιαγωγείο, το 18ο Δημοτικό και το 56ο Γυμνάσιο.

«Η διασφάλιση της παροχής ασφαλέστερου και ποιοτικότερου εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία», που επικαλούνται για να δικαιολογήσουν το αντιπαιδαγωγικό και κατασταλτικό μέτρο των καμερών στα σχολεία σκοντάφτει στις εικόνες που αποτύπωσε η δική μας κάμερα που δείχνουν την παραμέληση των σχολικών μονάδων. Αυτή είναι η κατάσταση των σχολείων μας που προδίδουν ότι προτεραιότητές τους δεν είναι τα σχολεία των παιδιών μας, ούτε η ασφάλειά τους.

Πριν λοιπόν ενδιαφερθούν για την ασφάλεια των κτιρίων, μετά τις ώρες λειτουργίας τους, θα έπρεπε να έχουν  ενδιαφερθεί για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Διότι στο 16ο  Γυμνάσιο-Λύκειο περιμένουν χρόνια να αντικατασταθούν οι σκουριασμένες μπασκέτες και τα απαραίτητα προστατευτικά. Διότι στο 56ο Γυμνάσιο οι τοίχοι πάνω στους οποίους τοποθετήθηκαν οι κάμερες πέφτουν και η αυλή πλημμυρίζει σε κάθε βροχή.

Ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι αναρωτιούνται σε τί θα εξυπηρετήσουν οι κάμερες στο εσωτερικό των σχολείων. Την απάντηση δίνει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής στην εισήγησή της αποκαλύπτοντας ότι όπου έχει εφαρμοστεί το μέτρο «έχει μειωθεί στο ελάχιστο το κόστος από φθορές από εξωσχολικούς και έχει εξαλειφτεί το απεχθές φαινόμενο των ”καταλήψεων”»!

Τα σχολικά κτίρια και τα παιδιά μας όμως δεν απειλούνται από τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις τους μέσα από τις οποίες διεκδικούν ασφαλή κτίρια και εκπαιδευτικούς για να τους κάνουν μάθημα, τα αυτονόητα δηλαδή. Aπειλή για την ασφάλειά τους και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι, διαχρονικά, οι επιλογές των δημοτικών αρχών και υπουργείων που ενώ δεν βρίσκουν χώρους και χρήματα για να χτίσουν νέα σχολεία και να συντηρήσουν τα υπάρχοντα, διαθέτουν τεράστια κονδύλια για έργα βιτρίνας, αναπλάσεις, σιντριβάνια, περιπάτους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι κάμερες από τα 2 σχολικά συγκροτήματα και να σταματήσει οποιαδήποτε ανάλογη μελέτη σε άλλο σχολικό κτίριο.
  • Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σχολικών φυλάκων
  • Να ενισχυθεί ο φωτισμός στις εισόδους και περιμετρικά των σχολικών κτιρίων
  • Θέλουμε σχολεία ανοιχτά που θα λειτουργούν με ασφάλεια σε υποδομές, με εξασφαλισμένη τη θέρμανση, την καθαριότητα, τη φύλαξη και θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Σχολεία  που θα αποτελούν χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης τις ώρες πέρα από το διδακτικό ωράριο.

Μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες αυτές δεν θα κάνουμε πίσω.

Κατόπιν εορτής ζητείται έγκριση!

Λεφτά για κάμερες υπάρχουν, για τα σχολικά κτίρια όχι!

Ασφάλεια για ποιόν και από τι;

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενωμένοι Εργαζόμενοι Δήμου Παύλου Μελά: Ήρθαμε για να κάνουμε την ανατροπή

@dmin

«Ο Θεμέλιος λίθος του νέου ελληνικού Κράτους»

admin

ΕΕΤΑΑ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα