Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Προχωρούν τα έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανακατασκευή πεζοδρομίων συνολικού εμβαδού 2.500 τ.μ. στην οδό Μπουμπουλίνας της Άνω Ηλιούπολης, από το ύψος της οδού Ωραιοκάστρου μέχρι την οδό Θερμοπυλών, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή Πεζόδρομων».

Με το συγκεκριμένο έργο που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά ξεκίνησε από την αρχή του έτους  νέες κατασκευές, ανακατασκευές, τοπικές συντηρήσεις και αποκαταστάσεις πεζοδρομίων – πεζόδρομων, σε τοποθεσίες των ΔΚ Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.

«Συνεχίζουμε με συστηματικές παρεμβάσεις να αλλάζουμε την αστική καθημερινότητα στον Δήμο Παύλου Μελά, σεβόμενοι τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Τα έργα μικρής κλίμακας, όπως οι διορθωτικές παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια που έχουν υποστεί φθορές και δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά και η δημιουργία νέων πεζόδρομων, οι ασφαλτοστρώσεις, οι διανοίξεις – βελτιώσεις του οδικού δικτύου, η αναβάθμιση – επέκταση του δημοτικού φωτισμού, όλα αυτά ενισχύουν το δίκτυο κυκλοφορίας πεζών, βελτιώνουν την ασφάλεια στις μετακινήσεις των κατοίκων στους δρόμους γειτονιάς και στις πιο κεντρικές οδικές αρτηρίες και συνολικά αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας», δηλώνει ο  Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης που έκανε αυτοψία το πρωί της Τρίτης 19 Ιουλίου στις εργασίες στην οδό Μπουμπουλίνας συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Λαλέ, Εντεταλμένο στην παρακολούθηση αιτημάτων που αφορούν στη ΔΕ Σταυρούπολης και τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, που είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Παύλου Μελά, ολοκληρώθηκαν, είναι σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν  παρεμβάσεις κατασκευής – ανακατασκευής πεζόδρομων σε 51 συνολικά σημεία, μεταξύ των οποίων τα παρακάτω:

ΔΚ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ –  Πλατανάκια, υπολειπόμενες εργασίες σε εννέα σημεία του έργου Ανάπλαση πεζοδρομίων παλιού Οικισμού πρώην Δήμου Ευκαρπίας Αρ. Μελέτης 347/2009 (περιοχές Αγίου Γεωργίου, Πλάτωνος, Εθνικής Αντίστασης με Παπάγου, Μάρκου Μπότσαρη, Κολοκοτρώνη, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ρήγα Φεραίου, 28ης Οκτωβρίου, κ.α.)

ΔΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – Αναγεννήσεως 18 έως Νικολάου Λύτρα 2 Αμπελώνες, Ιθάκης έξω από το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ηλιούπολης, πάρκο Δενδροποτάμου, Ο.Τ. 2005 στην  Άνω Ηλιούπολη (πρώην Παπαδήμα), Ο.Τ. 76Α & 89 της οδού Τριποτάμου των Αμπελώνων, μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης στην περιοχή Ομόνοιας και στο Ο.Τ. 57 (Χ.Π.), Αγίου Δημητρίου από Ικονίου έως Εδέσσης, Ο.Τ. 372 (πάροδος Ξενοφώντος), Ο.Τ.8Α & 8Β, Ο.Τ. 338  Δαγκλή 6, Ο.Τ. 404 – 405 – 406 οδός Τσιτσάνη, Άνθιμου Γαζή στα Ο.Τ. 1602 & 1602Α, Ο.Τ. 1028, Έλλης με Φρίξου, Λασάνη 13 έως Λασσάνη 21, πάροδος Παπανικολή Ομόνοια Ο.Τ. Γ.430 – Γ.394,  Λάμπρου Κατσώνη Ο.Τ. 19αΠ – 19ΑΠ,

ΔΚ ΠΟΛΙΧΝΗΣ – πεζόδρομος Επαμεινώνδα στα Ο.Τ.1202 & 1201, οδός Κύπρου 30, Αλεξίας στο Ο.Τ. 1255, περιοχή μεταξύ πεζόδρομων οδού Έλλης και Μανδηλαρά, Αγνώστου Στρατιώτου 48-50 και οδός Διγενή πλησίον πεζόδρομου, Ο.Τ. 1378, 1301 στη Σοφοκλή Βενιζέλου, Καραϊσκάκη 2 έως Ζαλόγγου 1 και Σταδίου 2 έως Καραϊσκάκη 1, Κρήτης 12-14, Ο.Τ. 1165 & 1165Α (Διεύθυνση μεταξύ των οδών Ντίνου Ηλιόπουλου με Οπλαρχηγού Βελέντζα), συμβολή των οδών Μανδηλαρά με Μαυρομιχάλη, μπροστά στο 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης στην οδό Δημ. Μιχαηλίδη, επί της οδού 2η πάροδος Κηφισίας από την οδό Ιφιγένειας έως την οδό Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων, οδός Θουκυδίδου στην Αερογέφυρα,  Ο.Τ. 1312 Λεωφόρος Στρατού 85, Αγνώστου Στρατιώτου 45, Αγνώστου Στρατιώτου 97,  Φιλίππου 48, κ.α.

«Δεν σταματά η πρόοδος στις γειτονιές μας με στοχευμένες παρεμβάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών στις τοπικές οδούς ήπιας κυκλοφορίας και σε δρόμους με μεγαλύτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση, παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών του Δήμου Παύλου Μελά», επισημαίνει η Αντιδήμαρχος θεμάτων αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μελετών έργων και σχολικής στέγης Αναστασία Φραγκοπούλου, που τονίζει ότι «πέρα από τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα της πόλης μας, η Δημοτική Αρχή και ο υπηρεσιακός μηχανισμός δουλεύουν καθημερινά, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μικρότερα έργα που σχετίζονται με τη βελτίωση της καθημερινότητας και εκπληρώνουν τις προσδοκίες για μια ανθρώπινη και φιλική πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Έντονη διαμαρτυρία του δήμου για τα ξαφνικά προβλήματα στη μεταφορών μαθητών των νηπιαγωγείων

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησε από την Ευκαρπία η αναβάθμιση 16 αθλητικών εγκαταστάσεων

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα